Pozovite odmah! +381(0)21/521-267 apeiron21000@gmail.com

SUBLIMACIONA ŠTAMPA

Sublimaciona štampa – tehnika u kojoj boja direktno ulazi u tekstil

Sublimaciona štampa je tehnika kojom se boja uz pomoć temperature i pritiska prenosi na materijal. Prenos se vrši sa transfer papira na površinu za štampu. Na taj način boja prelazi iz čvrstog u gasovito stanje. Rezultat je izuzetno visok kvalitet štampe, a boje na artiklima su jarke i jasne. Kod štampe na majicama boja se vezuje za konac majice, ona doslovno boji materijal. Upravo zbog toga sve dokle postoji majica, postojaće i štampa na njoj. U sublimacionoj tehnici print se ne oseti pod rukom, jer boja ulazi u tekstil. Samim tim, majica je udobnija za nošenje. 

Sublimaciona tehnika je pogodna za štampu na materijalima koji u svom sastavu imaju više od 50% poliestera. U ponudi imamo majice koje su na opip kao pamučne, a ipak su 100% poliester i odlično prihvataju ovu vrstu štampe. Takve majice su prijatne za nošenje i pogodne su za sublimaciju. Pored majica, sublimacija se primenjuje na dresovima i na svilenim materijalima.

Veliki izbor artikala za sublimaciju

Sublimacionu štampu ne koristimo samo za brendiranje promotivnih majica. Štaviše, ova tehnika štampe je pogodna i za artikle iz drugih robnih grupa. Primera radi, u sublimaciji štampamo krpice za naočare, kese, puzzle, podloge za kompjuterske miševe, futrolice za naočare, bele kišobrane, bele kabanice. Takođe, u ponudi imamo i šolje koje su pogodne za sublimaciju. Te šolje su premazane specijalnim premazom i zbog toga odlično prihvataju štampu. Sublimacione šolje mogu biti bele, neon šolje, magične šolje…

Tržište je prepoznalo kvalitet i mogućnosti sublimacije. Iz tog razloga se ponuda sublimacionih artikala stalno proširuje.

Promotivne artikle predviđene za sublimaciju možete pogledati ovde.

Za sublimaciju je specifično to da u njoj ne postoji bela boja – nije moguće štampati belu boju. Zbog toga se sublimacija većinski primenjuje na belim podlogama. Ukoliko se štampa na bojenim podlogama, print mora biti u tonovima koji su tamniji od podloge.

Personalizacija proizvoda kod sublimacione štampe

Zahvaljujući sublimacionoj tehnici moguće je štampati slike u punom koloru na malim tiražima (kao i na velikim tiražima, naravno), po povoljnim cenama. Naši klijenti često imaju potrebu za personalizacijom promotivnih poklona. Jedan od čestih zahteva je personalizacija šolja, kao i personalizacija dresova. Dresovi sa različitim imenima i brojevima se poručuju za tim bildinge, takmičenja, javne nastupe i sično. Ovim zahtevima idealno odgovara sublimaciona štampa.

Detalj sa vaših razglednica, Record dry fit majice sa sublimacionom štampom možete pogledati ovde.