Pozovite odmah! +381(0)21/521-267 apeiron21000@gmail.com

Suvi žig / folijatisak

Suvi žig – utiskivanje na artiklima od kože i eko kože.

Ne želite da vaš logo na rokovnicima bude previše upadljiv? Ipak, važno vam je da reklamni artikal svakodnevno podseća korisnika na vašu firmu?
Želite diskretno udubljen i elegantan otisak? Takav efekat na ravnim površinama, koricama, omotima postiže se tehnikom utiskivanja suvog žiga.

Ova tehnika je izvodljiva na koži i na eko koži, a najčešće služi za brendiranje notesa, rokovnika, planera, novčanika, futrola, itd. Prepoznatljiva je po tome što se oseti kao reljef pod prstima.

Suvi žig je tehnika kojom se pomoću klišea utiskuje vaš logotip na željeni proizvod. Za pripremu je potreban logo u vektorskom formatu, na osnovu kojeg se pravi kliše. Klišei se izrađuju od bakra, cinka ili od silikonskih ploča. Klišei se zagrevaju i utiskuju na podlogu vašeg notesa ili novčanika. Svaka podloga drugačije reaguje na pritisak i temperaturu. Iz tog razloga smo u katalogu označili koji artikli su pogodni za suvi žig.

Folijatisak (zlatotisak) je slična tehnika, gde se metalni klišei zagrevaju do 110°C i preko folije u boji utiskuju na materijal. Najčešće su to zlatna i srebrna folija, ali u ponudi postoji i desetak drugih boja. Sve folije su sjajne, pa je rezultat brendiranja utisnut logo koji se presijava.

Prilikom izrade suvog žiga jednokratno se naplaćuje izrada klišea. On ostaje u našoj arhivi za sve vaše buduće poslove i ne naplaćuje se ponovo. Cena samog otiska zavisi od tiraža i od veličine znaka. Nije svejedno da li brendiramo znak preko cele korice notesa ili manji znak u uglu rokovnika.

Kolekciju promo poklona predviđenih za suvi žig možete pogledati ovde. Primer suvog žiga na notesu možete pogledati na našoj Facebook stranici ovde.