Pozovite odmah! +381(0)21/521-267 apeiron21000@gmail.com

TAMPON ŠTAMPA

Tampon štampa – za precizne otiske na neravnim površinama.

Ovde je reč o tehnici brendiranja koja se koristi za štampu na neravnim, zakrivljenim površinama. Odlikuje je izuzetna preciznost i oštrina. Upravo zbog takvih karakteristika je pogodna za štampu na olovkama, upaljačima, privescima, naočarima, čepovima i mnogim sitnijim artiklima. Koristi se za štampu na predmetima od plastike, keramike, stakla i metala.

Kod štampe reklamnog materijala najčešće se koristi za srednje i za veće tiraže. Tampon štampa se lako prilagođava različitim površinama. Zahvaljujući tome može da se primenjuje na novitete iz sveta promotivnog materijala. Uz to, ispunjava zahteve za brzom i povoljnom štampom na vašim reklamnim proizvodima.

Ova štampa spada u tehniku tzv. duboke štampe. U ovoj tehnici boja se prenosi na predmet brendiranja uz pomoć tampona, a on je izrađen od gume ili od silikona. Tampon guma prenosi boju sa klišea na željeni predmet. Specifičnost silikonskog tampona je što omogućava prenos slike sa ravnog klišea na različite zakrivljene površine.

Prilikom prvog štampanja vašeg znaka izrađuje se kliše sa kog tampon guma uzima boju. Kliše sa vašim znakom čuvamo, te prilikom narednog štampanja nije potrebno ponovo plaćati izradu klišea. On ostaje za sve buduće poslove.

Tampon štampa – brza i povoljna

Proces štampanja u tampon tehnici je brz, pa omogućava velike količine odštampanih artikala za kratko vreme. Samim tim, cena štampe po jedinici povoljnija je od drugih oblika štampe.

Ova tehnika je pogodna za srednje i za veće tiraže. Ukoliko vam nisu potrebni veći tiraži ili se u vašem znaku nalazi više boja, primenjuje se druga tehnika štampe, a to je direktna UV štampa.

Detalj olovke sa tampon štampom možete pogledati na ovom linku.