Pozovite odmah! +381(0)21/521-267 apeiron21000@gmail.com

Direktna UV štampa

Direktna UV štampa – najsavremenija štampa reklamnog materijala.

Direktna UV štampa je nastala kao odgovor na specifične štamparske zahteve na tržištu reklamnog materijala. Koji su primeri takvih zahteva? Potreba za personalizacijom promo artikala, kolorna štampa na manjim tiražima, kao i štampa na zakrivljenim podlogama. Sve je to bilo teško izvodljivo u dotadašnjim tehnikama štampe. UV štampa je moguća na raznim podlogama bez obzira na to da li su te podloge tamne, svetle ili transparentne.

Direktna UV štampa je trenutno najsavremenija tehnologija štampe koja je sve više zastupljena prilikom brendiranja promotivnih proizvoda. Napravila je pravu malu revoluciju u industriji reklamnog materijala. Ona je pogodna za štampu na različitim materijalima poput plastike, kože, drveta, stakla, aluminijuma, klirita, eko kože, kartonskim artiklima i slično.

UV štampom se može štampati na reklamnim olovkama, privescima, upaljačima, rokovnicima, sportskim flašicama, USB memorijama, pomoćnim baterijama i drugim artiklima. Sve što možete da zamislite može se i odštampati na reklamnom materijalu. Deluje nestvarno dobro, a upravo to i jeste. 

Kod UV štampe boje su izložene UV lampama koje brzo suše mastilo nakon apliciranja na podlogu. Direktnom UV štampom moguće je brendirati artikle u punom koloru sa dodatkom bele boje. Neke podloge je pre štampe neophodno tretirati prajmerom. On omogućava da se boja bolje veže za podlogu. Često je prajmer neophodan kod štampe na metalu, akrilu, staklu… 

Jedino ograničenje kod ove tehnike štampe su fleksibilni materijali. To podrazumeva tekstil, gumu, magnetne folije. Na ovim podlogama dolazi do pucanja štampe i skidanja boje. Ali, za takve podloge koristimo druge tehnike brendiranja.

Direktna UV štampa je zahvalna i za manje i za veće tiraže. Posebno je zanimljiva kod manjih tiraža sa štampom u koloru. U tom slučaju druge tehnike ne mogu da se mere sa UV štampom. Ni po brzini štampe kolornog otiska, ni po ceni štampe.

Detalj sa notesa brendiranog direktnom UV štampom možete pogledati na ovom linku.