Pozovite odmah! +381(0)21/521-267 apeiron21000@gmail.com

FOLIJE ZA TEKSTIL

Folije za tekstil su praktične za štampanje majica, torbi i tekstilnih proizvoda na manjim tiražima, u više boja.

Jedna od opcija štampe na tekstilu je i štampa specijalnim termo folijama za tekstil. Folije se prethodno seku na kateru. Priprema treba da je u vektorima, da bi nož na kateru imao putanju kojom treba da iseca znak. Veličina znaka je prema vašoj želji, a folije su u rolni širine 50 cm. Boja folije se bira iz ponuđene palete folija. Nakon čišćenja folije, znak se aplicira na tekstil uz pomoć termo prese.

Ukoliko nemate vektorski format znaka, možemo vam pomoći u tome, ako znak to dozvoljava. Folije su jednobojne, ali njihovom kombinacijom se može dobiti znak u više boja.

Folije za tekstil se mogu podeliti u dve osnovne kategorije: FLOK i FLEX folija. Folije su dugotrajne, ne blede i ne puštaju boju.

Plišane flok folije

Zahvaljujući svojoj baršunastoj površini, flok folije predstavljaju mnogo više od običnih natpisa. Često ih kupci nazivaju pliš folijama. Ove folije se fantastično štampaju na pamuku, prirodnim materijalima, pamučno-sintetičkim materijalima. Preporučuje se testiranje na probnom materijalu.

Elastične flex folije

Flex folije su tanke, gumeno-elastične folije za štampu na reklamnim majicama, radnim odelima i drugim tekstilnim artiklima. Zbog svoje elastičnosti one se savršeno prilagođavaju materijalu, a to obezbeđuje visoku udobnost nošenja.

Zanimljivo kod flex folija je to što postoje i folije sa specijalnim efektima. Primera radi, dezenirane folije u stilu leoparda ili maskirnog printa. Osim toga, u ponudi postoje i folije koje deluju kao ogledalo. Naročito su zanimljive rupičaste folije, folije od šljokica, reflektujuće i hologramske folije.

Majice na kojima je uštampan flok ili flex smeju da se peru tek nakon 24 časa od izrade. Peru se na temperaturi do 60°C, bez sredstava za izbeljivanje. Nisu pogodne za hemijsko čišćenje.

Primer brendiranja prsluka u flex foliji možete pogledati na ovom linku