Sublimaciona štampa


Sublimaciona štampa je tehnika kojom se boja uz pomoć temperature i pritiska prenosi na materijal, prelazeći tako iz čvrstog u gasovito stanje. Kod majica boja se vezuje za konac majice i postojana je toliko da će trajati dokle traje i majica. Pod rukom se ne oseti print, jer boja ulazi u tekstil!

Ova tehnika je pogodna za štampu na majicama/materijalima koji u sebi imaju više od 50% poliestera (u ponudi imamo majice koje su na opip kao pamučne, prijatne za nošenje, pogodne za sublimaciju, a ipak sadrže u sebi 60% poliestera i odlično prihvataju ovu vrstu štampe), na dresovima, svilenim materijalima.

Takođe, ova tehnika se može raditi i na drugim promotivnim artiklima koji su predviđeni za sublimacionu štampu, najčešće su to šolje sa specijalnim premazom za sublimaciju, krpice za naočare, kese, puzzle, podloge za kompjuterske miševe, futrolice za naočare, beli kišobrani, bele kabanice

Ono što je specifično je da se u sublimaciji ne štampa bela boja (ne postoji), tako da se ova tehnika štampa na belim podlogama ili na majicama u boji, ali tada print mora biti u tonovima koji su tamniji od podloge.

Zahvaljujući ovoj tehnici moguće je štampati slike u punom koloru, na malim tiražima (kao i na velikim tiražima, naravno), po povoljnim cenama.