Pozovite odmah! +381(0)21/521-267 apeiron21000@gmail.com

zdravije-i-bezbednije-flašice-slika

U skladu sa sve češćim naučnim istraživanjima o štetnom uticaju plastike po zdravlje čoveka i po životnu okolinu, industrija reklamnog materijala aktivno prati trendove zdravijih i bezbednijih alternativa. Naša ponuda promo artikala se prilagođava novim saznanjima, te nudimo reklamne artikle iz robne grupe KUĆNI SETOVI izrađene od stakla, aluminijuma i nerđajućeg čelika kako bismo podržali očuvanje životne sredine i brigu o zdravlju. Istovremeno, želimo i da inspirišemo druge da se pridruže globalnom pokretu ka smanjenju upotrebe plastike i usmere se ka održivim materijalima.

U nastavku se nalazi nekoliko ključnih razloga zbog čega su staklo, aluminijum i nerđajući čelik zdraviji i bolji izbor za svakodnevnu upotrebu:

  1. Smanjenje otpada: Plastične flaše su najčešće jednokratne i brzo po korišćenju završavaju kao otpad. Dodatno je negativna karakteristika što se plastika veoma sporo razgrađuje u prirodi. Korišćenje trajnijih materijala poput stakla, aluminijuma ili nerđajućeg čelika može da utiče na smanjenje količine otpada.
  2. Recikliranje: Staklo, aluminijum i nerđajući čelik su materijali koji se mogu efikasno reciklirati, a reciklažom se smanjuje potreba za proizvodnjom novih sirovina.
  3. Zdravstveni aspekti: Plastika može da sadrži štetne hemikalije koje mogu da pređu u tečnost koja se nalazi u flaši, posebno ako je ona izložena toploti. Staklo, aluminijum i nerđajući čelik obično ne prenose štetne supstance u sadržaj flaše, čime se smanjuje rizik od zdravstvenih problema.
  4. Očuvanje okoline: Proizvodnja plastike može da ima znatan uticaj na ekologiju, uključujući emisiju štetnih gasova i iskorištavanje fosilnih goriva. Korišćenje materijala poput stakla, aluminijuma ili nerđajućeg čelika ima manji uticaj na ekologiju, posebno ako se materijali koriste dugoročno.
  5. Estetski faktor: Staklene i metalne flaše često se smatraju estetski privlačnijim i elegantnijim. Osim toga, moguće ih je višekratno koristiti, što može biti privlačno potrošačima koji žele da smanje svoj doprinos otpadu.

Pored svega navedenog, važno je istaći i da ambalaža poput stakla, aluminijuma ili nerđajućeg čelika ne zadržava miris i ukus od pića koja su prethodno bila u flaši – kao što je to slučaj sa plastičnom ambalažom. Uz to, flaše od bezbednijih materijala su jednostavne za održavanje – lako se čiste, a materijal ne podleže propadanju tokom vremena.

Da sumiramo – pijenje vode (i drugih napitaka) iz flašica od bezbednijih materijala je odličan izbor za one koji traže sigurnu, dugotrajnu i ekološki odgovornu opciju za svoje dnevne potrebe za hidratacijom, kao i za one koji žele da predstave svoju kompaniju kao ekološki osvešćenu.

U nastavku pogledajte modele flašica i termosa od zdravijih i bezbednijih materijala:

U zavisnosti od odabranog modela primenjujemo određenu tehniku brendiranja – lasersko graviranje, YAG graviranje, sito štampu..

Koji model je vaš favorit?

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na email apeiron21000@gmail.com ili pozivom na 021/521-267.

Novosti iz oblasti promotivne industrije možete pratiti i na našim profilima na društvenim mrežema:

Facebook
Instagram